Murdoch müüb osa meediaimpeeriumist

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediamogul Rupert Murdoch koos poegade Lachlani ja Jamesiga.
Meediamogul Rupert Murdoch koos poegade Lachlani ja Jamesiga. Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS

Meediamogul Rupert Murdochi kontrolli all olev 21st Century Fox, mida tuntakse ka lihtsalt Foxi nime all, peab läbirääkimisi Walt Disneyga Foxi meelelahutus- ja välisvara müümiseks. Pakutavate varade hulgas on ka üleeuroopaline tele- ja raadiokompanii Sky, millest Foxile kuulub 39 protsenti.

Tegelikult käisid läbirääkimised juba varemgi, kuid need katkesid eelmisel kuul. The Wall Street Journalile (kuulub Murdochi meediaimpeeriumile News Corp) teadaolevalt oli kõneluste katkemise põhjuseks suutmatus kokkuleppele jõuda mitmes punktis, kaasa arvatud hind.

Vahepeal oli pannud Foxi keerulisse olukorda ka Rupert Murdochi pikaaegne liitlane Saudi Araabia prints Alwaleed bin Talal, kellele kuulus omal ajal kuus protsenti Foxi aktsiatest, aga kes oli kolmanda kvartali lõpuks kogu oma positsiooni ettevõttes likvideerinud. See oli ilmselt löök Murdochile, kes sai loota printsi häältele aktsionäride üldkoosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles