Orkaan on vaibunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piiripunktile lähenejaid seiratakse tõsiste nägudega. Laigulistes vormides kaitseliitlased on asunud positsioonidele ümber ristmiku, politseiametnikud annavad saabujatele peatumismärguande. Neid ümbritsevad okastraadist ja palkidest tehtud teetõkked ning metsa servas võib näha kaitseks paigutatud lõhkelaenguid.

Äsja saabunud erariietes isikud ei näi olevat kuigi sõbralikult meelestatud, kuid korrakaitsjad jäävad siiski viisakaks: praegu kontrollivad nad vaid piiriületajate dokumente ja keelatud esemete, näiteks relvade olemasolu.

Samal ajal läheneb muudestki suundadest erariietes isikuid, kes ilmutavad kahtlaselt palju huvi piiripunktis toimuva vastu. Kaitseliitlased jälgivad toimuvat distantsilt, nende ülesanne on praegu vaid politseinike tegevust julgestada ja toetada. Alles sõjaseisukorra väljakuulutamisel võtavad nad situatsiooni enda kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles