TTÜ tehnoloogiatudengid saavad praktiseerida Taiwani firmades

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli tehnopark Tehnopol.
Tallinna Tehnikaülikooli tehnopark Tehnopol. Foto: Mihkel Maripuu

Tippspetsialistide puudus tehnoloogiavaldkonnas kummitab Eesti ettevõtteid juba aastaid, kuid üks oluline samm selle leevendamiseks sündis täna Tallinna Tehnikaülikoolis, kus allkirjad sai koostöölepe Lõuna Taiwani Ülikooliga.

Maailma tehnoloogiapalinnaks kutsutud Taiwanis on vahetusüliõpilaseks käinud juba mõned TTÜ tudengid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Allkirjad saanud koostöölepe viib aga siinseid tudengeid Taiwani eraülikooli õppima ja seal tegutsevatesse ülemaailmsetesse tehnoloogiafirmadesse praktiseerima igal aastal ning toob tehnikaülikooli ja Eesti ettevõtteisse ka Taiwani helgemaid päid.

TTÜ rektori Andres Keevalliku kinnitusel peab ülikool rahvusvahelistuma nagunii ning tehnoloogiaerialadel Aasiast mööda vaadata ei saa. «Need alad, millele tähelepanu pöörame, sealhulgas info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT), on just alad, mis vajavad kontakte Aasia riikidega,» ütles Keevallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles