Iisraeli sõjalennukid pommitasid sihtmärke Süürias (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli õhujõudude F-15 hävitaja.
Iisraeli õhujõudude F-15 hävitaja. Foto: AMIR COHEN/REUTERS

Iisraeli sõjalennukid pommitasid esmaspäeva hilisõhtul sihtmärke Süüria pealinna Damaskuse ümbruses, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

"Iisraeli sõjalennukid pommitasid sihtmärke Damaskuse lähedal Jamaraya regioonis. Sihtmärkide seas olid mõnedel andmetel teadusuuringute keskus ning režiimi ja selle liitlaste laskemoona- ja relvalaod," ütles Suurbritannias baseeruva keskuse juhataja Rami Abdel Rahmane.

Uudisteagentuuri AFP Damaskuses viibiv ajakirjanik kinnitas, et kuulis tugevaid plahvatusi.

Iisrael tegi Damaskuse lähedal asuva laskemoonalao pihta õhulöögi ka septembris. Juudiriik kinnitas, et ladu kuulus Süüria režiimi toetavale Liibanoni islamiliikumisele Hizbollah.

Iisrael väljendas esmaspäeval Moskvale muret Hizbollahi juhi Hassan Nasrallahi avalduse pärast, et Venemaa toodetud tankitõrjekompleksid Kornet antakse üle Gaza sektoris võimutsevale Hamasile.

"Väljendasime sel puhul diplomaatilisi kanaleid pidi Venemaale oma muret," ütles Iisraeli välisministeeriumi asepeadirektor ja Euraasia osakonna direktor Alexander Ben-Zvi esmaspäeval Vene ajakirjanikele Jeruusalemmas.

Iisrael on varem tunnistanud õhu- ja raketirünnakute korraldamist Süürias Hizbollahile mõeldud relvasaadetiste vastu.

Iisraeli väed on avanud ka Süüria valitsusvägede positsioonide pihta tule, kui mõni Süüriast lähtunud rünnak on tabanud Iisraeli territooriumit, hoolimata sellest, kes rünnaku taga oli ja kas see oli tahtlik või mitte.

Iisrael vallutas Süürialt 1967. aasta Kuuepäevases sõjas 1200 ruutkilomeetri suuruse Golani ala ning annekteeris selle hiljem. Rahvusvaheline kogukond ei ole sammu tunnustanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles