USA president asus toetama ahistamisskandaalis senaatorikandidaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Moore.
Roy Moore. Foto: MARVIN GENTRY/REUTERS

USA president Donald Trump andis esmaspäeval ametlikult toetuse ahistamisskandaali sattunud Roy Moore´ile, kes pürgib senatisse Alabama vabariiklaste kandidaadina.

Mitmed naised on 70-aastast poliitikut süüdistanud ahistamises. Moore on süüdistused tagasi lükanud.

Trump on varem nimetanud süüdistusi murettekitavaks. Hiljem on president hoiatanud Alabama valijaid Moore´i vastaskandidaadi eest, kelleks on demokraadist Doug Jones ja kelle valimist peab Trump katastroofiks.

Valge Maja eestkõneleja kinnitusel helistas Trumo esmaspäeval Moore´ile ja andis ametliku toetuse 12. detsembril aset leidvateks valimisteks.

Moore oli enne ahistamissüüdistusi valimiste kindel eelsoosik.

Moore'i suuremate toetajate sekka kuulus Valge Maja ametist tagandatud Trumpi endine peastrateeg Steve Bannon. Moore'i on Alabama ülemkohtus töötades korduvalt karistatud, kui ta on keeldunud väljastamast samasoolistele paaridele abielulube ning ei allunud korraldustele eemaldada kohtuhoonest Kümmet Käsku kujutav monument.

Jonnakus on teinud Moore'ist paljude kohalike elanike silmis kangelase, nii näiteks väljendas ta võimueliidi-vastast trotsi kandes kauboikaabut ja vesti ning tõmmates rahvahulga ees välja väikese revolvri, et avaldada sellega visuaalsel kombel oma toetust relvaseadusele.

Moore`i kampaaniameeskond kasutas süüdistusi, et alustada rahakogumise kampaaniat kandidaadi toetuseks. Välja saadetud e-kirjas teatati, et käimas on vaimne võitlus kurjuse jõudude vastu.

Lisaks kujutati meedia süüdistuste vahendamist rünnakuna Moore`i vastu: "Obama-Clintoni masinavärgi liberaalse meedia sülekoerad on äsja algatanud kõige õelama ja vastikuma rünnaku, mida eales nähtud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles