Vene justiitsministeerium nimetas 9 USA väljaannet välisagendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 1942. aastast tegutsenud USA valitsuse ametliku välisraadio peakorter  Washington DC-s.
Alates 1942. aastast tegutsenud USA valitsuse ametliku välisraadio peakorter Washington DC-s. Foto: Alexey Agarishev/Scanpix

Vene justiitsministeerium nimetas täna üheksa USA meediaväljaannet, seal hulgas Ameerika Hääle välisagendiks.

Ministeeriumi kodulehele pandud avalduses öeldakse, et USA rahastatavad Ameerika Hääl ja Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus ning seitse nendega seotud meediakanalit täidavad välisagendi funktsioone.

Välisagendi seadus võeti vastu novembris vastumeetmena USA survele, mille tõttu pidi Vene telekanal RT registreerima end Ühendriikides välisagendina.

Vene justiitsministeerium oli Vaba Euroopat ja Ameerika Häält juba varem välisagendiks registreerimise eest hoiatanud.

Nüüd astuti ametlik samm, mis hõlmab ka Raadio Vaba Euroopa Krimmile ja Kaukaasiale suunatud uudisteportaale ning Vaba Euroopa ja Ameerika Hääle ühist telekanalit Nastojaštšeje Vremja.

Kõigil neil üheksal väljaandel keelatakse sissepääs Vene riigiduumasse, ütles täna Interfaxile Vene parlamendi alamkoja allikas.

Ta meenutas, et eile toetas riigiduuma reglemendikomisjon üksmeelselt otsuse eelnõu keelata välisagentideks arvatud USA väljaannete esindajatel külastada alamkoda.

Oodatavasti kannab duumanõukogu selle täna homse istungi päevakorda ning see jõustub kohe pärast seal vastuvõtmist. Sel viisil jõustub keeld oodatavasti 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles