Venemaa lennukit kahtlustatakse Soome õhupiiri rikkumises

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene reisilennuk Tupolev 154.
Vene reisilennuk Tupolev 154. Foto: Wikipedia.org

Soome võimud kahtlustavad, et Venemaale kuuluv lennuk TU-154 sisenes täna varahommikul Soome lahe kohal ilma loata Soome õhuruumi.

Soome kaitseministeeriumi andmetel leidis õhupiiri rikkumine aset kella 7 paiku hommikul Soome lahe kohal Porvoo ligidal, vahendab Yle.

«Kaitsejõud fikseerisid arvatava piiririkkumise,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Max Arhippainen. Ta ei soovinud kommenteerida, kas Soome õhujõud saatsid oma hävitajad arvatavat piiririkkujat tuvastama. Samuti ei öelnud ta, kui kaua Vene lennuk Soome õhuruumis lendas ning keda või mida vedas. Pressiesindaja sõnul kestis piiririkkumise lühikest aega.

«Meie andmetel kasutatakse lennukit (TU-154 – toim.) transpordiks ja reisijate veoks. Õhuliiklus Mandri-Venemaalt Kaliningradi kulgeb suhteliselt kitsa õhuruumi kaudu Soome lahe kohalt Läänemerele. Samas piirkonnas on juhtunud piiririkkumisi varemgi,» ütles pressiesindaja.

Eelmine rikkumine leidis aset mullu 6. oktoobril, kui Soome õhuruumi sisenesid kaks Venemaa õhujõudude hävitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles