Välismaal maksmata jäänud trahvidest ei pääse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahvikviitung autoaknal
Trahvikviitung autoaknal Foto: Liis Treimann

Ettevalmistamisel on seaduseelnõu, mille alusel saab edaspidi sisse nõuda Euroopa Liidu teistes liikmesriikides Eesti kodanikele tagaselja määratud liiklustrahvid.

Tänavu on Eestile tulnud Euroopa Liidu riikidest 31 taotlusi tunnustada seal määratud rahalist karistust, rääkis justiitsministeeriumi rahvusvahelise justiitskoostöö talituse juht Astrid Laurendt-Hanioja ETV saates «Terevisioon», vahendasid ERRi uudised.

Ametnik selgitas, et kui keegi talle määratud trahvi kohapeal ära ei maksa, saadetakse aasta-pooleteise jooksul taotlus nõuda trahv sisse Eestis. See edastatakse riigiprokuratuuri ja kohtusse ning kohus nõuab trahvi välja.

«Tegemist on Euroopa Liidu Nõukogu raamotsusega rahaliste karistuste sissenõudmise tunnustamisest ja see kehtib Euroopa Liidu piires,» selgitas Laurendt-Hanioja.

Praegu Eesti tagaselja tehtud otsuseid trahvi määramise kohta ei tunnusta, kuigi EL-i liikmesriigid neid siia saadavad, kuid selle aasta lõpuks tahab justiitsministeerium saata riigikogule eelnõu, mille alusel hakataks tunnustama ka neid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles