Fotod: Stenbocki maja ja Vanemuise teatrihoone said sinivalge värvirüü

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome 100. aastapäeva auks valgustatakse Soome lipuvärvidesse Stenbocki maja Tallinnas ja Vanemuise teatrihoone Tartus, mis püsivad sinivalges värvirüüs kuni 7. detsembri varahommikuni. Majade valgustamise aktsiooniga on liitunud erinevad riigid maailma eri paikades.

Soome riigi sajanda sünnipäeva pidulik tähistamine Tallinnas algab kolmapäeva hommikul piduliku ühislaulmisega Soome suursaatkonna juures.

Kolmapäeval kell 8.45 algaval pidulikul ühislaulmisel Soome suursaatkonnas, Aarne Saluveeri juhtimisel esitatakse Soome hümni, edastas EV100 korraldustoimkond. Ühislaulmise otseülekanne jõuab teleekraanidele nii Soomes kui ka Eestis. Suursaatkonna õuele kogunevad peaminister, valitsuse liikmed ja sajaliikmeline laulukoor. Koos valitsusega esitavad kaitseväe orkestri saatel Soome rahvushümni «Maamme» rahvusringhäälingu tütarlaste- ja meeskoor.

«Naaberriikide sõprussideme sümboliseerimiseks jõuab ülekanne muusikalisest õnnitlusest telekanali Yle TV1 eetrisse Soomes ja ETV eetrisse Eestis,» ütles Eesti Vabariik 100. aastapäeva suurprojektide juht Margus Kasterpalu.

Kolmapäeva on Eestis lipupäev. Sinimustvalged lipud heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. «Lisaks riigi- ja omavalitsusasutustele on Eesti lippu oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid,» ütles valitsuse kommunikatsioonibüroo sümboolikanõunik Gert Uiboaed. Lipud heisatakse hiljemalt päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Pidupäeva lõpetab sinivalge ilutulestik, mis algab kell 21.25 Vabaduse väljakul Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles