TÜ tudengid pääsesid maailma mainekaima programmeerimisvõistluse finaali

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ peahoone.
TÜ peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikooli bakalaureusetudengid Oliver-Matis Lill (informaatika), Andres Unt ja Oliver Nisumaa (matemaatika) pääsesid maailma mainekaima üliõpilaste programmeerimise finaalvõistlusele, mis toimub aprillis Pekingis.

Maailma finaali pääsenud tudengid tegid saavutusega ajalugu, kuna viimati pääses Tartu ülikooli võistkond lõppvõistlusele 2003. aastal.

Finaali pääsemiseks tuli edukalt osaleda 2.-3. detsembril toimunud Põhja-Euraasia piirkonna poolfinaalis, kus saavutati 274 võistkonna seas kõrge 12. koht. 

Eelmisel aastal osales ülemaailmsel ACM ICPC (Association for Computing Machinery International Collegiate Programming Contest) programmeerimisvõistlusel 46 381 võistlejat 2948 ülikoolist ja 103 riigist. Võistlusel on kolmeliikmelisel võistkonnal üks arvuti ja viis tundi aega, et lahendada võimalikult suur hulk korraldajate poolt ette valmistatud ülesannetest (tavaliselt seitse kuni kümme ülesannet).

Paremusjärjestuse koostamisel võetakse arvesse lahendatud ülesannete arvu ja lahenduste esitamise kiirust. Võistlust jälgivad paljud maailma tippu kuuluvad IT-ettevõtted ning seetõttu võib edukas sooritus anda osalejatele suure karjääritõuke.

Edukalt poolfinaalis osalenud Oliver-Matis Lill kinnitas, et on tulemuse üle õnnelik, nentides ka arenguruumi. «Meil oli sel aastal mõningaid bürokraatialaseid ja asukohapõhiseid takistusi, mis tegid ettevalmistuse natuke keerulisemaks, aga siiski läks võistlus meil väga ladusalt. Meie tiimitöö oli korralik,» märkis ta.

Põhja-Euraasia poolfinaali, kus osalevad Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Eesti, Kasahstani, Kõrgõzstani, Leedu, Läti, Usbekistani, Valgevene ja Venemaa tudengid, peetakse piirkondlikest võistlustest kõige raskemaks, sest just siit on varasemalt kõige rohkem üleilmseid esikohti võtnud võistkonnad pärit olnud. Poolfinaalis osalenud teine TÜ võistkond jäi 110. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles