Sõidueksamil altkäemaksu pakkunud mees mõisteti süüdi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksamil altkäemaksu pakkunud mees mõisteti süüdi. Illustratiivne foto.
Sõidueksamil altkäemaksu pakkunud mees mõisteti süüdi. Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viru maakohus tunnistas teisipäeval Vladimir Malikovi (34) kokkuleppemenetluses süüdi altkäemaksu andmises ning mõistis talle rahalise karistuse summas 933 eurot.

Karistust ei pöörata täielikult täitmisele, kui isik ei pane üheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Katseaeg algas eile.

Vladimir Malikovilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 420 eurot.

Süüdistuse kohaselt tegi Vladimir Malikov selle aasta augustis A-kategooria mootorratturi sõidueksamit, kuid ei sooritanud seda. Peale eksamit selgitas eksamineerija õppesõiduautos Vladimir Malikovile sõidueksamil tehtud eksimusi.

Sõiduautos pakkus Vladimir Malikov eksamineerijale altkäemaksu summas 100 eurot vastutasuks selle eest, et eksamineerija loeks Vladimir Malikovi poolt teostatud sõidueksami positiivselt sooritatuks. Eksamineerja ei nõustunud altkäemaksu pakkumisega.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Ave Arnimi sõnul peavad sõidueksamile minejad andma endale aru, et mootorsõiduki kategooria kättesaamine ei ole lihtne ja selleks, et eksamit edukalt läbida, peab inimene omandama hea sõiduoskuse. «Inimene peab oma vigadest õppima, mitte valima lihtsama tee ja pakkuma eksamineerijale altkäemaksu,» lisas prokurör.

Kohtumenetluse pooled saavad otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles