Galerii ja video: selle talve kõige paksem lumevaip andis võimaluse elu esimesteks suusasammudeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tähtvere spordipark sai lumetraktoriga radu sisse pressida ühe korrra novembri alguses. Masin sai hääled sisse taas täna hommikul kella 8 ajal. Ikka selleks, et suusatajatele rõõmu pakkuda. Ei läinud kaua, kui esimesed talverõõmude nautijad juba platsis olid.

Spordipargis tegi oma elu esimesed suusasammud täna keskpäeva paiku 6-aastane Matvei Berg, kes oli seal koos ema Marina Nimpsiga. Matvei sai suusad sünnipäevaks selle aasta märtsis, nüüd sai ta neid esimest korda päriselt proovida. Harjutamise juurde kuulub ka kukkumine, kuid esimene kord tuli Matveil täiesti hästi välja.

Oma esimese sõidu sellel hooajal tegi täna Tähtveres veel spordisõber ja Tartu maratonidel osalenud Allar Pähn, kes oli hommikul valmis talverõõmude nautimiseks Otepääle minema. Rõõm oli aga suur, kui hommikuks Tartusse samuti nii palju lund tuli, et sai suusad alla panna.

Suusatajatele on Tähtveres kokku neli rada. Päeval oli kinni pressitud nii sprindirada, ovaal kui ka Lauri ring. Puhkepargi töötajad alustasid ka dendropargis kuni viie kilomeetri pikkuse raja tegemist, mis on suusasõprade lemmik.

Kuigi rajad polnud traktoriga sisse pressitud, oli Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu sõnul suusatajad radadel möödunud nädalavahetusel ja selle nädala alguseski.  «Suusameestel pole vahet, kas on vähe lund. Suusanälg on inimestel nii suur, et tulevad iga kirme peale kohale,» kinnitas ta.

Lõuna-Eestis on looduslikust lumest suusarajad veel mitmel pool. Otepääl Tehvandi spordikeskuse juures on avatud 2,5 kilomeetri pikkune rada vabatehnikas suusatamiseks. Talvenautijaid oli täna ka Põlvamaal Mammaste tervisespordikeskuse radadel.

Nii Tähtvere, Otepää ja Mammaste radadel pole aga soovitav sõita kõige uuema suusaga, sest kohati on veel üksikuid mullaseid kohti ja pressitud lume kiht pole veel piisavalt paks.

Kui ilm läheb külmemaks, hakkab teiste hulgas Tähtvere puhkepark tootma kunstlund. Marti Viilu selgitas, et kuna looduslik lumi sulab väga kiiresti ära, annab kunstlumi võimaluse kauem talverõõme nautida ja rada püsib värske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles