Järelvaadatav: Soome pidupäev tipnes suure ilutulestikuga Tallinnas (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome riigi sajanda sünnipäeva pidulik tähistamine Tallinnas sai kolmapäeval ilusa punkti kell 21.25 alanud ilutulestiga, millest Postimees tegi otseülekande.

Soome tähtpäeva auks valgustatati Soome lipuvärvidesse Stenbocki maja Tallinnas ja Vanemuise teatrihoone Tartus. Mõlemad hooned püsivad sinivalges värvirüüs kuni homse, 7. detsembri varahommikuni. Majade valgustamise aktsiooniga on liitunud erinevad riigid maailma eri paikades. Lisaks heisati Soome auks Eesti lipud.

​Soome juubeliaastat on tähistatud läbi kogu aasta mitmel pool Eestis. Kokku toimub üle 20 erineva ürituse Eesti erinevates kohtades ning märkimisväärne on, et suur osa üritustest on korraldatud eestlaste endi algatusel.

«On suurepärane, et eestlased on otsustanud ise ka tähistada Soome 100. juubelit. See on olnud meile väga tore üllatus. Loodame, et soomlased võtaksid järgmisel aastal ka Eesti 100. juubeli samal moel enda omaks ning juubeldaksid koos eestlastega,» ütles suursaadik Kirsti Narinen.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles