Seto Folk 2018 võtab tuurid üles!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folk 2017
Seto Folk 2017 Foto: Seto Folk

Nüüdsest saavad kõik muusika ja matkafännid teha märke oma kalendrisse ning soetada supersoodsaid passe järgmise suve ühele mõnusaimale festivalile Seto Folk “Peo peal,” mis leiab aset 29. – 30. juunini Värskas.

Seto Folk on festival, kus muusika ja looduse koosmõjust sünnivad elamused ja tärkab inspiratsioon ning selle kinnituseks vallutavad Värska Laululava ja Seto Talumuuseumi karjakopli kaheks päevaks ägedad artistid nii meilt kui mujalt. Lavale astuvad näiteks Marko Matvere ja VLÜ, Cätlin Mägi, Lõõtsavägilased, Päri Päri, Mandro Trio, Ansambel Kirju, Verska Naase’ ja paljud teised. Eriprojektina sünnib Seto esimene Tantsupidu ning loomulikult saavad kõik külalised setodega ühes leelotada ja tantsida.

Tänavuse festivali programmi on kokku pannud Värskast pärit muusik Jalmar Vabarna, kelle sõnul on Seto Folk Värskale ja kogu Setomaale väga oluline sündmus. “Tundsin, et tahan kodukohale läbi loomingulise tegevuse kaasa aidata,” selgitas Vabarna. Mees lisas, et 2018. aasta juunikuus toimuva festivali muusikaprogramm tuleb pisut kompaktsem kui varasemalt, ent sellest hoolimata saab see olema põnev ja mitmekülgne. Erilist heameelt avaldas Vabarna selle üle, et mitmed artistid esitlevad Seto Folgil oma uusi plaate. “Erilise maiuspalana astub festivalil peaesineaja üles mind ja teisi Eesti pärimusmuusikuid tugevasti mõjutanud folkrokklegend Hoven Droven,” rõõmustas Vabarna.

Lisaks kvaliteetsele muusikale ja erilistele kontserdipaikadele ootab festivali matkaprogramm osa saama Setomaa looduse imedest ja rikkustest. Seto Folk on perefestival ning mõeldes kõige pisematele folgilistele jätkub toredaid tegevusi ka festivali lastealal. Hilisõhtutel avab uksed vana söökla, kus pidulisi ootab juba legendaarseks kujunenud söökladisko.  

Piletid leiab Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles