Macron: Trumpi Jeruusalemma-otsus on kahetsusväärne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron nimetas kolmapäeval kahetsusväärseks oma USA ametivenna Donald Trumpi otsust tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana ning ärgitas rakendama meetmeid vägivalla vältimiseks iga hinna eest.

Alžeerias pressikonverentsil tehtud pöördumises kinnitas Macron, et Prantsusmaa ja Euroopa jäävad kindlaks kahe-riigi lahendusele, kus Iisrael ja Palestiina eksisteerivad kõrvuti rahus ja julgeolekus rahvusvaheliselt tunnustatud piirides ning Jeruusalemm on mõlema riigi pealinn.

Türgi nimetas Trumpi otsust vastutustundetuks

Türgi sarjas kolmapäeval teravalt USA presidendi Donald Trumpi otsust tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana, nimetades seda vastutustundetuks ja ebaseaduslikuks.

"Me mõistame hukka USA administratsiooni vastutustundetu avalduse. See otsus on vastuolus rahvusvahelise õigusega ja asjakohaste ÜRO resolutsioonidega," märkis Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles