Katrin Siska: emad on süüdi siis, kui enda jaoks aega ei leia

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas emana leida aeg, et toituda tervislikult, teha tööd, treenida kuuel päeval nädalas ja lisaks leida aega ka mehele ja hobidele? Katrini sõnul pole süüdi need naised, kes enda jaoks aega võtavad, vaid hoopis need, kes end emaduses täiesti ära unustavad. Kust ikkagi see aeg kõige jaoks leitakse?
 

Katrin Siska nimi seostub paljudele kunagise menuka noortebändi Vanilla Ninjaga. Täna on Katrin elustiiliblogija. Vahepeal on Katrin proovinud kätt modellinduses ja isegi poliitikas. Siska enda sõnul ei talu ta rutiini, mistõttu on ta end väga erinevates valdkondades proovile pannud.

Väikese lapse emana teeb ta kodust tööd, treenib kuus päeva nädalas, katsetab uusi retsepte ja blogib. Paljud emad tunnevad end süüdi, kui mõni kord oleks vaja end prioriteediks seada. Katrini sõnul on see täiesti vale suhtumine. Ema ei peaks tundma süüd, kui võtab aega endale. Vastupidi - oled süüdi siis, kui ei leia endale aega. Trenni ja tööasju teeb Katrin koos oma lapse ja perega, nõnda see aeg leitaksegi.

Raamatu «Rõõm toidust» idee tuli Katrinil isiklikust elust. Pärast lapse sündi kaotas Katrin end ja võttis kaalust palju juurde. Halvad toitumisharjumused hiilisid ligi: näksimine, liigne magus, õhtune söömine ja suured portsud. Mingi hetk oli ta olukorras, kus Siska enam ei teadnud, mida süüa ja kui palju süüa. Sellest tekkis ka idee luua väike spikker, kuidas lihtsalt ja tervislikult toituda.

Kuidas saada laps tervislikult toituma?

Katrini sõnul tuleb tervislikku toitumist juurutada lastesse nii pea kui laps võib tahkeid toite sööma hakata. «Lõikasin erineva laheda kujuga paprikaid, kurke, tomateid. Kasutan siiani erineva kuju ja joonistusega taldrikuid,» jagab ta nippe. Katrini 4-aastane laps valib ka poes ise salatilehed ja kodus peseb need ise ära, et enne lõuna-või õhtusööki neid krõmpstada. «Tegelikult see on meie, emade ja isade töö, et laps sööks tervislikult.» Katrini sõnul harjume ära sellega, mida sööme. Kui sööme iga päev krõpse ja vorsti, siis harjume sellega ära.

Mid arvab Katrin laste veganlusest? Tema poiss armastab väga liha. Katrini sõnul vajab kasvav organism kindlasti liha, eriti Eesti kliimas. Siska vegnlust ei propageeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles