Pildid: üliõpilased aitavad kodututele loomadele jõuluks uue kodu leida

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tähelepanelikud inimesed on ilmselt juba märganud, et Raekoja platsil on lisaks suurele jõulukuusele veel väiksem kuusk, mille okstele on riputatud pildid armastest kassidest ja koertest. Kahjuks on need loomad kodutud. Samasugused jõulupuud on veel viies Eesti linnas.

Selle aasta esimeseks advendiks said kodutute loomade piltidega kuusepuud Tartu, Tallinn, Rakvere, Viljandi, Pärnu ja Võru. Algatuse taga on Eesti veterinaarmeditsiini üliõpilaste selts.

Puudel ripuvad pildid loomadest, kes on õnnetu juhuse tõttu varjupaika sattunud. Kokku leiab linnadest ligi 140 looma pildi: kasse, koeri, küülikuid kui ka ühe tuhkru. Iga pildi taga on kirjas looma andmed, iseloomustus ja meeldetuletus, et tegemist on elusolendi ja tema võtmine peab olema kaalutletud otsus.

«Loodan, et meie projekt julgustab inimesi koduta loomade varjupaiku külastama, sest endale õige looma leiab ikkagi kohapeal ja loomadega lähemalt tutvudes,» rääkis projekti eestvedaja, Eesti maaülikooli veterinaarmeditsiini erialal üliõpilane Egeli Kirk

Jõulupuud jäävad linnadesse kuni jõulupühade lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles