VIDEO Simson: sellist isiklikku kiusamist pole ma varem kogenud (30)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles Postimehele, et elukaaslasele Teet Soormile esitatud kahtlustus rahapesus ja omastamises tema töötegemist ei takista. «Ma ei näe, et sirgelt ja ühes tükis poleks võimalik edasi minna,» sõnas ta.

«Küsimus selle valiku kohta meenutab mulle lapsepõlves loetud kurja muinasjuttu, kus kuningapoeg ei saa retkel oma ratsuga enam otse ja ühes tükis minna,» kirjeldas Simson tekkinud olukorda seoses Soormile esitatud kahtlustusega rahapesus ja omastamises, «lähed paremale – jääd käest ilma, lähed vasakule – lüüakse hobune maha.»

Menetlus ministritööd ei sega

«Ma praegusel hetkel ühildan päris edukalt oma eraelu ja tööelu ja see väga raske hetk, mis minu elukaaslast on tabanud ei takista mind tegemast oma tööd.»

Tänase seisuga on Soormile esitatud kahtlustus HK Scanis endise juhipositsiooni kuritarvitamises. Simson ei soovinud täpsustada, mis hetkest läheb piir võimaliku ministriametist taandumise osas – kas selleks on süüdistuse esitamine Soormile või süüdimõistev otsus.

«Minu käest küsis nädala eest Aktuaalne Kaamera, et kui avalik arvamus ei võimalda enam Kadri Simsonil majandusministrina tööga hakkama saada, siis ükski amet ei ole väärt seda, et ütled lahti oma lähedastest.»

«Praegusel hetkel näen ma Postimehes väga vaenulikke pealkirju ja mul on sellest siiralt kahju,» tunnistas Simson, «sellist isiklikku kiusamist pole ma varem kogenud. Praegusel hetkel olen teinud oma igapäevast tööd.»

«Praegusel hetkel ei näe ma seda muinasjutu seisu, kus sirgelt ja ühes tükis ei ole võimalik edasi minna.»

Simson kinnitas, et uurimise alustamine Teet Soormi asjus tuli talle üllatusena: «Selliseks asjaks ei saa keegi valmis olla. Seda enam, et ma teadsin, et Teet Soormil ja tema endisel tööandjal on halduskohtus asi liikumas sinnapoole, et vastastikku lepitakse kokku.»

Seafarmi toetuses huvide konflikti ei näe

Simson tõdes, et teda kurvastas siiralt artikkel «Kas korruptiivne määrus või Soormi geniaalne äritehing?», milles seisab, et Soormiga seotud seafarm sai riigilt esimest korda jagatud tõuaretustoetustest kohe maksimumilähedase summa.

Artikkel põhineb väitele, et toetusi jagati vastavalt noor- ja vanaloomade osakaalule farmis, tegelikkuses sõltus toetus farmi kogusuurusest. See aga ei muuda fakti, et Simson osales kõnelustel, kus otsustati tema lähedal seisvate isikutega seotud ettevõtete käekäigu üle.

«Ei ministeerium ega aretusühistu kinnita seda, et oleks vahet tehtud loomadel vanuse järgi ja kogu lugu selle peal põhineski.»

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles