Mikser kutsus OSCE kohtumisel Venemaad täitma rahvusvahelisi kohustusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser.
Välisminister Sven Mikser. Foto: Xinhua / Scanpix

Välisminister Sven Mikser kutsus neljapäeval Viinis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) välisministrite kohtumise kõnes Venemaad üles täitma oma rahvusvahelisi kohustusi.

«Enam kui kolm aastat on möödunud Krimmi ebaseaduslikust annekteerimisest, kuid kahjuks on ka tänavu välisministrite kohtumise peamiseks teemaks Venemaa agressioon Ukraina rahva vastu,» ütles Mikser välisministeeriumi teatel. «Kutsume Venemaad üles järgima rahvusvahelisi norme ja täitma oma kohustusi, et taastada Ukraina territoriaalne terviklikkus,» lisas välisminister oma kõnes.

Kohtumisel lisas Mikser, et tuleb kaitsta OSCE piirkonna inimeste põhiõigusi ja vabadusi. «Krimmitatarlaste inimõiguste pidev rikkumine on vaid üks näide, millelt OSCE ei tohi pilku pöörata,» ütles välisminister.

OSCE välisministrite kohtumise kõrval kohtus Mikser veel ka Usbekistani asevälisministri Gayrat Fabloviga, Kasahstani välisminister Kairat Abdrakhmanoviga, OSCE rahvusvähemuste ülemvoliniku Lamberto Zannieriga, Afganistani välisminister Salahuddin Rabbaniga ja Liechtensteini välisminister Aurelia Frickiga.

Järgmine OSCE välisministrite kohtumine toimub tuleval aastal Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles