Riigikogu võttis eelarveaugu katmiseks menetlusse metsaseaduse eelnõu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: PP

Riigikogu võttis juhatuse otsusega menetlusse valitsuserakondade algatatud looduskaitseseaduse ja metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega antakse Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMK) õigus osta looduskaitse aluseid maid, eesmärgiga katta 4,1-miljonine eelarveauk.

Eelnõuga luuakse täiendav võimalus kasutada looduskaitsepiirangutega kinnisasjade riigile omandamiseks lisaks riigieelarvelistele vahenditele ka teisi allikaid selleks, et tagada riigi kohustuse tõhusam täitmine. Eelnõuga antakse Riigimetsa Majandamise Keskusele õigus osta looduskaitse aluseid maid, teatas riigikogu.

Muuhulgas on seaduse muutmise eesmärgiks katta 4,1 miljoni euro ulatuses tuleval aastal tekkivat eelarveauku alkoholiaktsiisi planeeritust poole vähemas määras tõstmisest.

«4,1 miljonit eurot tuleb sellest, et meie ettepaneku kohaselt on edaspidi looduskaitseliste maade kokkuostmine metsaomanikelt RMK kohustus ning nii jääb selleks riigieelarves ette nähtud summa vabaks. Looduskaitsealuste maade kokkuostmiseks vajaliku raha saamiseks müüb RMK maatükke, mida ta ei vaja metsade majandamiseks ja mis seisavad seetõttu kasutult,» ütles keskkonnaminister Siim Kiisler novembris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles