USA toonitas Abbasi ja Pence´i kohtumise olulisust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ülistas USA presidenti Donald Trumpi otsuse eest tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ülistas USA presidenti Donald Trumpi otsuse eest tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Valge Maja teatas neljapäeval, et Ühendriikide asepresidendi Mike Pence´i ja Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi kokkulepitud kohtumise ärajätmine USA Jeruusalemma otsusega seoses oleks ebaproduktiive.

"Pence kavatseb Abbasiga kohtuda nagu varasemalt kokku on lepitud ja usub, et oleks ebaproduktiivne see tühistada," märgiti teadaandes.

Valge Maja vastas sellega kuuldustele, et Abbas võib kohtumisest loobuda. Pence reisib detsembri teises pooles Egiptusesse ja ja Iisraeli.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ülistas neljapäeval USA presidenti Donald Trumpi otsuse eest tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana, mille poole peaminister oli püüelnud juba pikka aega.

"President Trump sidus end igaveseks meie pealinna ajalooga," ütles Netanyahu. "Tema nime eksponeeritakse nüüd uhkusega teiste nimede kõrval linna kuulsusrikkas ajaloos."

Palestiina presidendi Abbasi islamiliikumise Fatah mõjukas liige Jibril Rajoub oli varem päeval öelnud, et Pence ei ole Palestiinas teretulnud.

"Ameerika asepresident ei ole Palestiinas teretulnud," ütles Rajoub ajakirjanikele.

Gaza sektoris ja Iisraeli okupeeritud Läänekaldal toimusid neljapäeval kokkupõrked Iisraeli sõdurite ja sadade palestiinlaste vahel ning Gazas põletati USA presidendi Donald Trumpi kujutisega pilte.

Meeleavaldused algasid pärast Trumpi teadet kolmapäeval, et USA tunnustab Jeruusalemma Iisraeli pealinnana. Palestiinlased peavad Ida-Jeruusalemma oma tulevase riigi pealinnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles