Nädalavahetus on tuuline ja sajune

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Marianne Loorents

Nädalavahetusel esineb saju- ja lörtsihooge ja puhub tugev tuul. Õhutemperatuur püsib enamasti plussis, teatab Riigi ilmateenistus. 

Täna jõuab aktiivne madalrõhkkond Skandinaavia rannikule ja selle idaserv laieneb üle Läänemere. Edelavoolus kandub meile soojem õhumass ühes niiskusega. Öösel sajab vihma. Tuul pöördub kagust lõunasse ja edelasse ning on väga tugev, puhanguid on 15, rannikul 18 meetrit sekundis. Hommikul annab tuul veidi järele.

Päeval sajab Lääne-Eestis enamasti vihma, ida pool lörtsi, mõnes kohas sekka ka vihma, pärastlõunal saartest alates saju võimalus väheneb. Lõuna- ja edelatuule puhanguid on rannikul kuni 15 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis +4 kuni +6, Kesk- ja Ida-Eestis 0 kuni +3 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia sisealade kohale, püsib aktiivsena ja selle idaserv laieneb jõulisemalt üle Läänemere. Lääne-Eestis tuleb vahete-vahel vihma- ja lörtsihooge, ida pool on sajuhoogude võimalus väiksem. Puhub väga tugev lõuna- ja kagutuul, puhanguid on 15, saartel ja rannikul 20 meetrit sekundus. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 0 kuni +4 kraadi, pärastlõunal võib sisemaal veidi alla 0 kraadi langeda. 

Pühapäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja eemaldub Norra ranniku poole ning selle surve Läänemere ümbrusele väheneb. Eesti lääneservas püsib lörtsi ja vihma võimalus, kaugemal sisemaal on suurem osa ajast sajuta. Öösel ja hommikul puhub veel väga tugev lõuna- ja kagutuul, päeva jooksul jääb tasapisi nõrgemaks. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul Lääne-Eestis +1 kuni +4, ida pool  kuni -3 kraadi.

Esmaspäeval laieneb Taani lähistelt madalrõhkkonna serv üle Lõuna-Rootsi ja teisalt liigub piki Venemaa lääneserva uus lõunatsüklon. Tänaste andmete kohaselt jääb Läänemere idarannik keerise vahele, kus õhurõhufoon on veidi kõrgem ning sajuhoogude võimalus on väiksem, üksnes Ida-Eestis võib nõrka lund pudeneda. Tuul vaibub. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, saartel ja läänerannikul kuni +1, päeval 0 kuni -3, rannikul kuni +2 kraadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles