Putini valimisstaapi võib hakata juhtima Karl Vaino pojapoeg (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Vaino.
Anton Vaino. Foto: Alexei Druzhinin/Alexei Druzhinin/TASS

Venemaa presidendi Vladimir Putini valimisstaapi eelseisvatel presidendivalimistel võib hakata juhtima Eesti juurtega Anton Vaino, kirjutab ajaleht Kommersant.

Lehe teatel on valikuid kaks ehk valimisstaabi etteotsa asub kas Vaino või siis tema asetäitja Sergei Kirienko.

Venemaa president Vladimir Putin teatas kolmapäeval, et soovib taas kandideerida Venemaa riigipeaks.

Putin määras Eesti NSV kauase juhi Karl Vaino pojapoja Anton Vaino oma administratsiooni uueks juhiks 2016. aasta augustis.

Anton Vaino sündis 17. veebruaril 1972 Tallinnas. Tema isa on endise Eestimaa Kommunistliku Partei (EKP) keskkomitee esimese sekretäri Karl Vaino poeg Eduard.

Vaino lõpetas 1996. aastal Moskva rahvusvaheliste suhete instituudi ja töötas seejärel 2001. aastani Venemaa saatkonnas Jaapanis, seejärel välisministeeriumis ning aastatel 2002–2007 Kremli protokolliosakonnas.

2007.–2008. aastal oli Vaino Venemaa valitsuse kantselei asejuht ning 25. aprillil 2008 määrati ta peaministri protokolliülemaks ja aparaadi aseülemaks, alates 2012. aastast oli ta presidendiadministratsiooni asejuht.

Karl Vaino oli EKP esimene sekretär ja Eesti sisuline juht aastatel 19781988. Pärast Eesti iseseisvuse taastamist elab Vaino Moskvas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles