Euroopa Komisjon pole Leedo kaebust Eesti riigi vastu seniajani menetlusse võtnud

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo.
Vjatšeslav Leedo. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ärimees Vjatšeslav Leedo ettevõtte Väinamere Liinid esitatud kaebust Eesti riigi vastu keelatud riigiabi andmise kohta ei ole Euroopa Komisjon rohkem kui pooleteise aasta jooksul menetlusse võtnud.

Väinamere Liinid OÜ (VL) esitas kaebuse keelatud riigiabi asjus Euroopa Komisjonile juunis 2016.

Postimees kirjutas toona, et Eesti riiki võib ähvardada hiigelkahju, kui Euroopa Komisjon ja kohus peaksid rahuldama Saaremaa Laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedo kaebuse hulga väidetavate rikkumiste kohta parvlaevaliiniveo korraldamise hankel.

«Praegu on juba lõpustaadiumis kaebus Euroopa Komisjonile. On 90-protsendine tõenäosus, et on jämedalt rikutud üldpõhimõtteid,» rääkis Leedo toona riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjonile.

«Kahjutasu pole suur, kuskil 97–98 miljonit eurot. Kui selgub, et on rikkumised, siis riigil ripub kaelas selle raha tagastamine, pluss kahekordne trahv. Kokku võib minna ligikaudu 300–400 miljonit eurot,» rehkendas Leedo.

Laevafirma väidab süüdistuses, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis keelatud riigiabi Tallinna Sadama tütarettevõtetele TS Laevad OÜ ja TS Shipping OÜ, et kindlustada nende võit mandri ja suursaarte vahelise liiniveo hankel 2014. aasta 10. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles