Salemi kogudus kogub raha sõjapõgenike lastele Gruusias

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Salemi baptistikoguduse kirik asub Kalevi 76.
Tartu Salemi baptistikoguduse kirik asub Kalevi 76. Foto: Margus Ansu

Salemi kogudus korraldab 10. detsembril isetegemise ja koosolemise päeva ehk Looja päeva, mil leiab aset heategevuslik müük, ka on kirikus avatud meisterdamise õpitoad, uus näitus ning töötab kohvik.

Heategevuslik sündmus algab kohe pärast pühapäevast jumalateenistust kell 12.30 ning kestab kella 15-ni. Kõik inimesed on oodatud sinna uudistama ja ostma – pakutakse omatehtud hoidiseid, küpsetisi ja käsitööesemeid. Müügiraha annetatakse Gruusias Gori linna lähedale rajatud põgenikelaagri 40 lapse jõulupakkide heaks.

Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Babtistide Koguduste Liidu misjonitöö koordinaator Helina Voogne viibis sel suvel oma meeskonnaga Gori lähedal ja sai tuttavaks eluga, mida elatakse neis laagrites.

Gruusias on ligi 68 000  inimest, kes olid sunnitud oma kodu maha jätma ja ümber asuma 2008. aastal puhkenud sõjalise konflikti tõttu Gruusia ja Venemaa vahel. Selle sõja poliitilised ja majanduslikud tagajärjed mõjutavad inimesi senimaani, suur osa ümberasujatest elab ikka veel ameeriklaste rajatud pagulaskülades, kus nad ei saa paraku tegelda põllumajandusega, mis neile varem elatise ja sissetuleku tõi. Ligi 40 portsenti inimestest on töötud.

Majad Gori lähedal asuvas põgenikekülas.
Majad Gori lähedal asuvas põgenikekülas. Foto: Billijs Cirvelis

Helina Voogne märkis, et Gruusia riik toetab põgenikke 12 kuni 15 euroga kuus, millest jätkub paremal juhul ainult paagitäieks kütuseks. Neis laagrites elab palju lapsi ja noori ning  just neile lastele mõeldes Looja päeva heategev laat Salemi kirikus korraldataksegi.

Helina Voogne sõnul läheb nende misjonimeeskonna üks liige jõulude paiku taas Gruusiasse, viies kogutud annetusraha isiklikult kohale. Kõik jõulupakkidesse vajaminev ostetakse koha pealt, et sel viisil natuke toetada ka Gruusia majandust.

Kes sel pühapäeval aga Salemi kirikusse tulla ei saa, aga soovib annetada, saab rahaülekande teha Tartu Salemi Babtisikoguduse Swedbanki kontole EE832200221005109196 või SEB-i kontole EE461010152001809009, kirjutades selgitusse: Gruusia laste heaks.

Kui keegi soovib aga midagi oma kätega valmistatut müüki anda, siis tuleks need asjad tuua kirikusse pühapäeval hiljemalt kella 10-ks või helistada Sirli Reinhaus-Kivile telefonil 51 30 696.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles