Ugala näitleja Kadri Lepp esitleb uut raamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lepp oma uue raamatuga "Tüdruk, kellel oli saladus".
Kadri Lepp oma uue raamatuga "Tüdruk, kellel oli saladus". Foto: Heigo Teder

Laupäeva keskpäeval toimub Ugala Teatrikohvikus lastehommik, kus esmaesitlusele tuleb Kadri Lepa lasteraamat «Tüdruk, kellel oli saladus».

Ühtlasi avatakse sel hommikul Ugala Teatrigaleriis uus näitus, toimub Viljandi muusikakooli õpilaste minikontsert ja heategevuslik piparkookide müük, mille tulu annetatakse fondile «Igal lapsel oma pill». Üritus on kõigile tasuta.

Ugala teatri näitlejal Kadri Lepal on värskelt trükist ilmunud uus lasteraamat «Tüdruk, kellel oli saladus». Seikluslik jõululugu räägib sellest, kuidas linna jõulupühasid veetma tulnud poisid avastavad, et nende uuel naabritüdrukul on üks valus saladus, millele nad üheskoos otsustavad õnneliku lahenduse leida. Kadri Lepa lastelugu valiti tänavusel Eesti Lastekirjanduse Keskuse, kirjastuse Tänapäev ja ajakirja Täheke konkursil «Minu esimene raamat» esikoha vääriliseks.

Äsja ilmunud raamatust loeb valitud katkendeid ette autor Kadri Lepp. Juttu tuleb ka sellest, kuidas ideest sündis käsikiri, kuidas käsikiri muutus raamatuks, kuidas valmisid raamatule illustratsioonid ja kuidas näitleja Kadri Lepast on ühtäkki sirgunud menukas lastekirjanik.

Lastehommikul avatakse ka illustraator Kadri Ilvese näitus «Pildid saladusega tüdrukule». Tema loodud on ühtlasi Lepa raamatu illustratsioonid. Ilves lõpetas 2003. aastal Tartu Ülikooli maalikunsti eriala ja sellest ajast on ta tegutsenud vabakutselise kunstnikuna ning oma sõnul «aina joonistab ja joonistab ja joonistab». Kadri Ilvese kuivpastelli-tehnikas valminud illustratsioonide näitus jääb Ugala Teatrigaleriisse üles kuni jaanuari lõpuni.

Kadri Lepa uues raamatus on väga tähtis roll muusikal. Nõnda kõlab ka lastehommikul Viljandi muusikakooli õpilaste minikontsert.

Üritusel saab panustada ka heategevusse. Ugala teatri näitlejad on lastehommikuks kaunistanud suure hulga piparkooke, mida kohapeal kõigile maiustamiseks pakutakse. Igaüks saab omalt poolt panustada annetuskarpi täpselt nii palju, kui soovi või võimalust on. Kogutav tulu läheb annetuseks väga tähtsasse ja ilusasse fondi «Igal lapsel oma pill». Ugala lastehommikul kogutud heategevuslikust tulust toetatakse Võhma Vaba Aja Keskuse pilliparki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles