Juurikas. Eestlaste seiklused välismaal

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerstin-Oudekki Loone
Kerstin-Oudekki Loone Foto: Liis Treimann / Postimees

Tõehetk.

«Vaatame siis seda sigade arvu Eestis.»

Jüri Ratas

Nõndaviisi nagu jo kadund keisrihärral Suurel Peetril omal ajal viisiks oli wäljamaal laevaehituse kuntsi öppimas ja kangeid wäljamaa napse kaanimas käia, nõndasamuti on selle hää kombe kohaselt nüid ka Eesti rahwa parimad pojad ja tütred köik korraga nõuks vötnud laia ilma tarkust koguma minna. Sest ega siinsamas kodus istumise ja lollide kaasmaalaste juhmide löustade vahtimisega keegi targemaks ei lähe, vaid ikke pääw-pääwalt aiva lollimaks jääb.

Niiviisi on hää Oviiri Liisa praegast Aafrikamaal hoolega vaatamas, kuda murjanid sääl ühte kosmoselaeva ülesse lasevad, mis peab Kuu-elanikkudega ühendust vötma ja elust Kuu pääl meitele teadust andma. Ja Pentuse Keit elik Rosimannuse-proua on usinaste Gruusiamaal öppetust saamas, kuda hääd kanget marjaveini nõndaviisi pruukida, et sellest mitte pohmelust ega pääwalu ei tuleks! Pomerantsi Markole aga kauge Euroopa kultuura on rohkem mokkamööda, nõnda et tubli mees hoopis Vieni linnas Austriamaal säälse eluga tutvust teeb, kus ka häid liköörisid ja peenikesi napsusid osatakse targaste pruukida!

Ameerikamaa viinaninadelt saab öppetust meie tubli Loone Oudekki, kes sääl teadust saamas puskariajamise elik uuema nimega mikro-dessileerimise osas, sest ka meite maal igamees hää meelega ühte wägevat puskariaparaati tahab ehitada, misläbi ei peaks kõrtsmikkudele ega kaupmeestele enam kopkatki maksma wiina eest.  Ja Rõivase poiss on hoopistükkis Soomemaale sõitnud, kus napsu- ja naljakultuur teadupärast körgel järjel seisab. Ja kui temal sääl eluwaim sisse jääb, on kange mees lubanud sõita koguniste Londoni linna, kus tähtsal konwerentsil öpetust saab, kuda tagumikku laiemaks istuda tooli pääl.

Ja ega teisedki rahva poolt walitud deputaadid taha lollimad olla! Tiiduse Urve ja Nuti Mart, Kangro Tiina ja Sesteri Sven, Madisoni Jaak ja Mihkelsoni Marko ning paljod teisedki on praegasel pimedal ja möttetul ajal võtt nõuks usinaste kuhugi häässe kohta minna, kus meile lollidele eestlastele paljo tarka ja kasulikku öpetust antakse! Nii töuseb Isamaa ilu ja auu teiste EU-liidu rahwaste seas ennenägematta suureks! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles