Lavrovi hinnangul on šansid USA-Põhja-Korea dialoogiks väiksed

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov reedel Viinis OSCE välisministrite kohtumisel.
Vene välisminister Sergei Lavrov reedel Viinis OSCE välisministrite kohtumisel. Foto: VSAT/Scanpix

Venemaa

Vene välisminister Sergei Lavrov peab Põhja-Korea ja USA vahel dialoogini jõudmise šansse väikseks.

"Põhjakorealased on öelnud meile rohkem kui korra, et nad vajad julgeolekugarantiisid, eriti olukorras, kus Washington püüab taanduda Iraani tuumaprogrammi käsitlevatest kokkulepetest," ütles Lavrov reedel Viinis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) välisministrite kohtumisel.

"Nüüd muutub tingimuste loomine dialoogi jätkamiseks veelgi raskemaks," tsiteerisid Vene uudisteagentuurid välisministrit.

Lavrov ütles enda sõnul neljapäeval USA välisministrile Rex Tillersonile, et Põhja-Korea tahab USA-ga kõnelusi ja Venemaa on valmis sellele kaasa aitama.

Põhja-Korea katsetas eelmisel kolmapäeval mandritevahelist ballistilist raketti (ICBM), mis võib USA ametnike sõnul ulatuda Ühendriikide mandriosani.

Pyongyangi sõnul jõudis rakett 4475 meetri kõrguseni ja kukkus vette laskeplatvormist 950 kilomeetri kaugusel.

Relvastuskontrolli ekspert David Wright ütles, et raketi trajektoori järgi otsustades on raketi tegelik laskeulatus 13 000 kilomeetrit. See oleks varasematest katsetustest suurim ning tähendaks, et rakett suudab tabada kõiki USA suurlinnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles