President Kaljulaid: välkõppused saavad meie riigikaitses harjumuspäraseks (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President külastas välkõppust Okas ka möödunud korral.
President külastas välkõppust Okas ka möödunud korral. Foto: Mihkel Maripuu

President Kersti Kaljulaid külastab täna Sirgala harjutusväljal lisaõppekogunemisel Okas osalevaid reservväelaseid.

Riigipea väisab pärastlõunal Sirgala harjutusväljal lisaõppekogunemisele kutsutud 13. jalaväepataljoni, et tutvuda õppuse käiguga ning kohtuda seal osalevate kaitseväelastega.

Kaljulaidi sõnul peab tänases julgeolekukeskkonnas Eesti reservarmee olema vajadusel mobiliseeritav loetud tundide ja päevade jooksul. «Mobilisatsiooni kiiret läbiviimist ei saa harjutada vaid paberil ja staabiõppustel, vaid vajadusel ka reaalselt reservväelasi väga lühikese etteteatamisajaga püssi alla kutsudes. Seetõttu muutuvad sedalaadi välkõppused üllatavast ja erandlikust nähtusest meie riigikaitsemudeli harjumuspäraseks rutiiniks,» ütles riigipea.    

Ühtlasi tänas ja tunnustas ta kõiki õppustele saabunud, aga ka kohusetundlikult endast märku andnud reservväelasi kiire reageerimise ja kõrge kaitsetahte eest. «Ning nende lähedasi ja tööandjaid mõistva suhtumise ja kannatliku meele eest,» lisas president.

Kolmapäeva hommikul käivitatud lisaõppekogunemisel osaleb üle 500 lühikese etteteatamisajaga teenistusse kutsutud reservväelase. Lisaõppekogunemise Okas 2017 eesmärk on kontrollida riigikaitse käsuahela toimimist Vabariigi Valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelase kogunemiseni.

Reedel alustasid õppusele kogunenud reservväelased Sirgala harjutusväljal relva- ja taktikaõpet ning viivad täna läbi lahinglaskmised suurekaliibrilistest relvadest. Õppus Okas 2017 kestab pühapäevani, mil Jõhvi linnakusse kutsutud 13. jalaväepataljoni enam kui 500 reservväelast annavad tagasi oma varustuse ja relvad ning suunduvad tagasi koju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles