Moskva: USA luureagentuurid värbavad Venemaa ajakirjanikke (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli propagandakanali RT Moskva toimetus.
Kremli propagandakanali RT Moskva toimetus. Foto: Iliya Pitalev/Sputnik/Scanpix

Moskva süüdistas sel nädalal USA luureagentuure Ühendriikides töötavate Venemaa ajakirjanike värbamises, kirjutab Raadio Vaba Euroopa. 

«Hiljuti on Vene ajakirjanikud, kaasa arvatud need, kes USAs töötavad, sattunud salateenistuse surve alla. Märkimisväärselt on tegu värbamiskatsetega,» ütles Venemaa välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova.

«See on agressioon. Mitte lihtsalt Venemaa vastu suunatud agressioon läbi luureteenistuste, aga sõnavabaduse rikkumine üle terve maailma,» jätkas Zahharova.

Tema väitel üritasid USA luureteenistused mõjutada üht Venemaa ajakirjanikku altkäemaksu ja psühholoogiliste meetodite abil. Kui need ei töötanud, siis olevat USA agendid ajakirjanikku ähvardanud ja üritanud tema perekonnaga ühendust võtta.

Maria Zahharova.
Maria Zahharova. Foto: Alexander Vilf/Sputnik/Scanpix

Zahharova väited langesid kokku päevaga, mil Venemaa parlamendisaadikud otsustasid välisagentideks nimetatud USA väljaannetel keelata parlamendi alamkojas tegutsemise. Enne seda oli keelatud Kremli propagandakanali RT tegevus Ühendriikide kongressis.

Venemaa välisministeeriumi kodulehe andmetel tegutseb Venemaal umbes 20 USA väljaannet. Välisagentideks nimetatud väljaanded peavad end kõikide dokumentide peal ka välisagendiks nimetama, samuti üritab Venemaa kontrollida nende personali ja rahastusega seonduvat. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles