Iraagi peaminister kuulutas sõja ISISe vastu lõppenuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi võitlejad.
Iraagi võitlejad. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix

Iraagi peaminister Haider al-Abadi kuulutas täna lõppenuks sõja terrorirühmitusega Islamiriik (ISIS).

Peaminister teatas, et valitsusväed suutsid taastada täieliku kontrolli Iraagi ja Süüria vahelise piiri üle. Iraagi sõjavägi alustas 23. novembril suuroperatsiooni, et ISISe allesjäänud võitlejad riigi lääneosas Süüria piiri ääres asuvast kõrbest välja tõrjuda.

Nüüd teatasid Iraagi relvajõud, et see eesmärk on täidetud, vahendas BBC.

«Meie väed kontrollivad täielikult Iraagi-Süüria piiri ja seetõttu kuulutan sõja Daeshi vastu lõppenuks,» sõnas peaminister täna Bagdadis. «Meie vaenlane tahtis hävitada meie tsivilisatsiooni, kuid me võitsime oma ühtsuse ja otsusekindlusega. Saavutasime lühikese aja jooksul võidu,» lisas Abadi.

ISIS hõivas 2014. aastal välkpealetungiga suured alad Bagdadist põhjas ja läänes, seades ohtu Iraagi riigi eksistentsi. Iraak alustas vastupealetungi USA-juhitava rahvusvahelise koalitsiooni õhutoe abil, vallutades terroristidelt tagasi ühe linna teise järel.

Iraagi julgeolekujõudude liikmed.
Iraagi julgeolekujõudude liikmed. Foto: AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles