Soomlaste surmapaat on juba müügis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome mootorpaat.
Soome mootorpaat. Foto: Politsei

Paat, milles oktoobri keskel kaotasid vingumürgituse tõttu elu kaks soomlast, on juba müügis.

Kui vahetult pärast õnnetust nägi paat üpris räsitud välja, siis nüüd on Boatbox OÜ kaudu müüki pandud alus puhtaks pestud ning ootab 3990-eurose hinnaga uut omanikku. Müüja kinnitusel on alus üheksa meetrit pikk, 2,8 meetrit lai ning sellel on töökorras 49-hobujõuline Ford Major mootor.

Merevalvekeskus sai 14. oktoobril kella 10 ringis veeteede ameti laevaliiklusteenistuselt teate, et lootsikaater märkas Muuga lahel nime ja numbrita veesõidukit, millel käigutuled põlesid ja vendrid olid küljele kinnitatud. Lootsikaatri helisignaalile ei reageeritud.

Merevalvekeskus andis kohe info Tallinna kordoni toimkonnale, kes sõitis kell 10.14 Süsta piirivalvesadamast välja. Samal ajal Leppneemest Prangli saarele teele olnud Prangli vabatahtliku merepääste meeskond teatas kell 10.22, et leidsid mootorpaadi Leppneeme sadamast ligi kahe kilomeetri kaugusel.

Vabatahtlikud andsid teada, et ligi kümme meetrit pikas mootorpaadis on kaks elumärkideta inimest. Nad elustasid paadi roolimajas olnud 1993. ja 1986. aastal sündinud meest, kuid kahjuks ei andnud see tulemust. Vabatahtlike poolt pukseeritud paat jõudis kell 10.51 Leppneeme sadamasse, kus ootasid kiirabi ja politseipatrull.

Juba vahetult pärast õnnetuse avastamist märkis politsei, et tõenäoliselt sai meestele saatuslikuks vingumürgitus. Kuna viiteid kuriteole ei tuvastatud, ei näinud politsei põhjust ka kriminaalmenetluse alustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles