Air Baltic hakkab ise endale piloote koolitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBaltic
AirBaltic Foto: SCANPIX

Alates 11. detsembrist ootab Läti lennufirma Air Baltic avaldusi ettevõtte just asutatud lennuakadeemiasse piloodikoolitusega liitumiseks.

Õppekonkursi läbinud kandidaadid astuvad vastuvõtmisel programmi esimesse klassi ning orienteeruvalt kaheaastase õppeperioodi lõpus saavad alustada Air Balticus tööd pilootidena, teatas lennufirma.

«Air Baltic areneb kiirelt ning järgmise viie aasta perspektiivis on meil plaanis palgata tööle rohkem kui 1000 uut kvalifitseeritud ja professionaalset pilooti. Lennuakadeemia asutamisega tahame garanteerida endale vajalikku arvu kommertspilootide olemasolu. Koos õppega pakume me noortele inimestele ka tööd ja erialast karjääri ühes kaasaegse maailma põnevaimas valdkonnas,€ ütles ettevõtte tegevdirektor Martin Gauss.

«Aastatega oleme saanud põhjaliku kogemuse professionaalsete pilootide väljaõpetamises. Nüüd oleme valmis laiendama oma õppeprogrammi pakkudes tänapäevast väljaõpet ka ilma spetsiaalse ettevalmistuseta inimestele. Air Balticu Pilot Training on samuti ainuke aviatsiooni õppeprogramm piirkonnas, mis kindlustab õpilastele hästitasustatava töökoha õppeprogrammi lõpetamisel. Usun, et Baltikumi noorte jaoks on see harukordne võimalus,» märkis lennufirma vanem asepresident õhuoperatsioonide alal Pauls Cālītis.

Vastavatud akadeemia tutvustamiseks kutsub Air Baltic kõiki huvilisi endale külla 19. detsembril algusega kell 12.00. Külalised saavad teada põhilise info akadeemia õppeprogrammist, vajadusel täpsema konsultatsiooni kohapeal ning võimaluse esitada oma taotlus kohapeal.

Selleks, et võtta osa õppeprogrammi esimest voorust, peab oma taotluse esitama hiljemalt 8. jaanuariks 2018. Akadeemia plaanib aastas ette valmistada 20 pilooti. Oma esimest õppeaastat plaanib Air Baltic Training alustada märtsist 2018 teoreetilistest kursustest.

Air Baltic Corporation pakub lende Balti riikidest 60 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias, SRÜ-s ja Lähis-Idas. Ettevõte on asutatud 1995. aastal. Selle peamiseks aktsionäriks on Läti riik, mille käes on 80,05 protsenti aktsiaportfellist, Lars Thuesen, firma eraaktsionär hoiab aga pea 20 protsenti firma aktsiatest. Lennufirma lennupark koosneb 27 lennukist. Sellesse kuulub neli Bombardier CS300, 11 Boeing 737 ja 12 Bombardier Q400Next Gen lennuvahendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles