Aja auk. Kesköine kihutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cher ja Greg Allman.
Cher ja Greg Allman. Foto: Robert Grant / Scanpix

Tänavu suri Gregg Allman. Ta oli southern rock’i, lõunarokiansambli Allman Brothers Band laulja. Tema vend Duane oli Rolling Stone’i saja parima kitarristi edetabelis 2003. aastal 2. kohal Jimi Hendrixi järel. Bänd stuudiot eriti ei armastanud, nende kvaliteet ja talent tulid ennekõike esile ikka laval ning nende läbimurdeplaat oligi kontsertplaat «At Fillmore East» (1971). Samal aastal hukkus 24-aastane Duane mootorrattaõnnetuses.

Allmanide isa tapeti, kui poisid olid tillukesed. 1975. aastal abiellus Allman Cheriga. Abielust sündis laps ja ka ühine plaat. Greggi hüüdnimi bändis oli PB ehk Pretty Boy. Lisame, et 1970. aastate lõpuks oli bänd müünud 30 miljonit plaati, ja polegi imestada, et Allman abiellus elu jooksul seitse korda. Ja käis 14 korda narkoravil. Ka abielu Cheriga läks selle nahka. Allmanile siirati lõpuks uus maks ja viimased paarkümmend aastat elas ta puhtana.

Allman väga palju sooloplaate ei teinud. 1973 ilmus esimene, postuumne «Southern Blood» oli kaheksas. Eks ta ikka vedas bändi edasi. 1991. aastal osales Allman ka filmis. Nimeks oli sel «Rush» ja see on väga märgiline film juba ainuüksi sellepärast, et sellele kirjutas muusika Eric Clapton, sealhulgas loo «Tears In Heaven».

Duane osales Derek and the Dominose plaadil ja tema säravaimaks tööks peetaksegi  «Studio Jamsi» Claptoniga, 1970. aasta bootleg’i, kus nad siis tunde keevitavad.

«Rushi» lavastaja Lili Zanuck – kelle ainukeseks filmiks see jäi – tahtis Allmanit, sest Allmani näos on ajalugu. Zanuck tahtis kasutada ka Lynyrd Skynyrdi pala «Free Bird», teadmata, et see on pühendatud Duane’ile.

Jennifer Jason Leigh ja Jason Patric mängivad «Rushis» võmme, kes hakkavad narkodiileri (Allman) tabamiseks narkariteks, ja peagi piirid hägustuvad.

Filmis «Sleepers» (1996) osalev Terry Kinney oli hämmelduses, kui Patric temaga võtetel rääkida ei tahtnud. Kinney ei teadnud, et Patric võtab oma tööd väga tõsiselt. «Rushis» lasi ta päriselt käsivarde nõelu torgata (kuigi õnneks mitte heroiini). Filmi «Frankenstein Unbound» (1990) proovi ilmus ta longates, sest tema tegelane lonkas.

«Sleepersis» kehastab Patric kirjanikku, kes tahab kätte maksta lapsepõlves temaga jõhkrutsenud valvurile (Kinney), ja Patric selgitas Kinneyle hiljem, et ei saanud piinajaga rääkida.

Patric ei anna eriti intervjuusid. «Arvatakse, et ma olen sünge ja tujukas, aga see on jura,» on ta öelnud. 1991. aastal pidi Julia Roberts abielluma Kiefer Sutherlandiga, kuid põgenes mõni päev enne pulma Patricuga, kes oli mänginud Sutherlandiga filmis «Lost Boys» (1987).

Peaaegu tundmatu Patric sattus ühtäkki meedia ette ega lahkunud sealt enne, kui Roberts abiellus kantrilaulja Lyle Lovettiga.

Juba paar aastat tehakse filmi ka Allmanist endast, pealkirjaga «Midnight Rider», aga võtetel hukkus operaatoriabi ja tema perele määrati tänavu kompensatsiooniks 11 miljonit dollarit. Filmi eelarve on väike ja need kohtuasjad jätkuvad.

8. detsembril oleks Gregg Allman saanud 70-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles