Video: Vene portaali väitel põgenes ohtlik Peterburi paremäärmuslane Eestisse (15)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peol läks löömaks. Foto on illustratiivne.
Peol läks löömaks. Foto on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Venemaa siseministeeriumi andmetel põgenes Eestisse paremäärmuslane, kes oli koos kaaslastega rünnanud Peterburi metroos mitteslaavi välimusega meest, kirjutab Peterburi portaal Fontanka.ru. Eesti politsei teatel pole Venemaalt tagaotsimispalvet saadud.

Portaali teatel ründasid kolm paremäärmuslast  9. detsembril Tehnologitšeski Instituti metroojaamas mitteslaavi välimusega meest, lükkasid ta vagunist välja ning karjusid «vagun valgete jaoks». Kui kähmlusse sekkusid läheduses viibijad, võtsid ründajad taskutest karatepulgad ja noa ning tekitasid neile vigastusi.

Politseinikel õnnestus kaks alaealist ründajat hiljem kinni pidada. Nüüd selgus ka plehku pannud kolmanda mehe nimi. Uurijate sõnul on tegemist 21-aastase Nikita Gerassimoviga, kes on Venemaa siseministeeriumi ekstremismi vastase võitluse peavalitsusele (Tsentr E ehk Keskus E) hästi teada.

Juba 2016. aasta mais figureeris Gerassimovi nimi kriminaalasjas, mis algatati pärast noorukite kallaletungi muusikutele Gribojedovi kanali ääres. Ehkki see kriminaalasi jooksis liiva, tabati selles figureerinud Kolokoltseva-nimeline neiu sama aasta suvel Kõrgõzstani kodaniku rituaalmõrva sooritamiselt. Nimelt löödi 22. juunil 2016 Peterburi Primorski rajoonis kohas, kus kunagi oli toimunud Puškini duell, 42-aastast Kõrgõzstani kodanikku kaheksa korda noaga.

PPA pressiesindaja Kerttu Krall ütles Postimehele, et vastavalt isikuandmete kaitse seadusele ei saa PPA inimeste piiriületamise/mitteületamise kohta infot jagada.

«Küll aga saame kinnitada, et Vene Föderatsiooni politsei pole ka tagaotsimispalvega Eesti ametivõimude poole pöördunud,» ütles Krall.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles