Seksuaalse ahistamise süüdistused jõuavad Trumpini (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Kolm naist, kes on süüdistanud Donald Trumpi seksuaalses ahistamises, nõuavad juhtumite osas Kongressi juurdluse algatamist.

Olukorras, kus seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu on ametist lahkunud juba mõlema Ühendriikide suurima partei liikmeid, on väidetavad ohvrid nõudnud juurdluse algatamist ka president Trumpi osas.

«Kõik inimesed peale meie presidendi võetakse vastutusele,» sõnas Jessica Leeds, kes kirjeldas, kuidas Trump tegi talle 30 aastat tagasi lennu ajal soovimatuid lähenemiskatseid, tükkides naise seeliku alla.

Leedsi sõnul on Valge Maja ametnikud nimetanud Trumpi seksuaalsest ahistamisest teatanud naisi valetajateks.

«Ainus põhjus, mis ma siin olen, on see, et see ahistaja on nüüd meie riigi president,» sõnas endine kinnisvarafirma administraator Rachel Crooks, keda Trump väidetavalt nõusolekuta 2005. aastal suudles.

Kokku on Trumpi seksuaalses ahistamises süüdistanud vähemalt 13 naist. Juhtumite seas on soovimatu suudlemise ja käperdamise intsidendid, mis leidsid aset enne Trumpi presidendiks saamist.

Süüdistajate seas on ka Miss Utah Temple Taggart, keda Trump väidetavalt 1997. aastal suudles ja Mindy McGillivray, keda Trump 2003. aastal Mar-a-Lagos käperdas.

Trump on kõiki süüdistusi maruliselt eitanud, Valge Maja kõneisik Sarah Sanders on aga öelnud, et Trumpi süüdistanud naised on valetajad.

Roy Moore.
Roy Moore. Foto: SCOTT OLSON/AFP

Lisaks ei ole Trump taganenud toetusest Alabama osariigi senatikandidaadi Roy Moore`i osas, keda süüdistatakse korduvas alaealiste ahistamises.

Seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu ametist lahkunud demokraatliku partei senaator Al Franken nimetas irooniliseks olukorda, kus tema vabandas ja pani ameti maha, samas kui riigipeana jätkab mees, kes on avalikkuse ette jõudnud helisalvestisel seksuaalse ahistamisega kiidelnud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles