Anvelt: politseinike ja piirivalvurite vormidega on kõik korras

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Liis Treimann

Siseminister Andres Anvelt kinnitas esmaspäeval riigikogus arupärimisele vastates, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) nurjunud vormihange ei puuduta kuidagi olemasolevaid vorme ega nende kättesaadavust.

«PPA kulutab keskmiselt miljon eurot aastas politseiametnike vormirõivastusele. Lisaks sellele soetati viimasel kolmel aastal kokku 430 000 euro eest vormiesemeid piirivalveametnikele. Seega millestki ei ole puudus,» sõnas siseminister.

Kui kellelegi jääb mõne korrakaitsja või piirivalvuri seljas silma kulunud või rikutud vorm, tasub sellest teada anda, lisas Anvelt. «Siis saame sellele tähelepanu juhtida. Eelkõige meie politsei- ja piirivalveametnikud ise, aga ka nende juhid vastutavad selle eest, et kõik ametnikud oleksid korrektselt rõivastatud,» ütles Anvelt riigikogus.

Kommenteerides uue vormi ebaõnnestunud hanget, märkis Anvelt, et tegemist oli täiesti uue hankega, mille käigus asendatakse praegune vormiriietus uuega.

Nii suuremahulist vormihanget korraldas PPA esimest korda. Riigihange korraldati täisteenusele, mis tähendab, et eesmärk oli hankida korraga kõik vormiriietuse esemed koos ladustamise, veo ja arvestuse pidamisega. See oleks võimaldanud vähendada kulusid hoonetele ja tööjõule, selgitas siseminister.

Riigihanke ebaõnnestumise üheks põhjuseks oligi hanke liialt suur maht. Uus hange on jagatud paljudeks väiksemateks osadeks ning edaspidi muretsetakse vormirõivaid materjalidelt ja tehnoloogialt sarnaste eseme kaupa. Esimesed hanked plaanib PPA kuulutada välja selle aastanumbri sees.

PPA otsustas eelmisel nädalal, pärast ebaõnnestunud vormiriietuse täisteenushanget soetada vormielemendid kümmekonna erineva hankega; politseiametnike välivormi hange kuulutatakse välja detsembris.

«PPA plaanib esimese kümmekonnast vormi puudutavast hankest kuulutada välja enne aasta lõppu. Tegu on politseiametnike välivormi ostmisega,» ütles ameti pressiesindaja Martin Luige BNSile.

Esimeses etapis soovitakse vormiriietus hankida patrullis olevatele töötajatele, teises etapis tulevad plaanide kohaselt piirivalvevormid.

Uus hange oli vajalik, kuna eelnevad hanked on erinevate vaidlustuste ja puuduste tõttu läbi kukkunud. Lähiajal välja kuulutatavate kümmekonna hanke eeldatav maksumus jääb samasse suurusjärku eelnevate täisteenushangete maksumustega, kuid seekord lao- ja logistikateenust ei hangita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles