Savisaare haigestumise tõttu jäi kohtuistung ära (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna endise linnapea Edgar Savisaare kohtuprotsess pidi pärast kahekuulist pausi täna Harju maakohtus jätkuma, ent istung jäi ära, sest korruptsioonis süüdistatud Savisaar on haigestunud.

Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs teatas kohtule, et Savisaar viidi teisipäeva hommikul haiglasse. «Edasise osas küsin raviarstilt kindlasti tõendi ja hoian menetlusosalisi kursis. Seega palun istungi edasi lükata,» ütles Nääs.

Kohus otsustas seepeale, et järgmised istungid toimuvad 23. ja 24. jaanuaril.

Algselt oli teisipäeval kavas kuulata kuut tunnistajat, neist kaht videosilla kaudu Hispaaniast, samuti vaadata veel kirjalikke tõendeid. Sellega saanuks prokuratuuri esitatud tõendid uuritud ning protsess jätkunuks jaanuaris juba kaitsjate esitatavate tõendite vaatamise ja kuulamisega.

Kohus arutas Savisaare süüasja viimati oktoobri keskel, pärast mida jäid istungid ära, sest kohtunik käis meditsiinilistel uuringutel.

Savisaare korruptsioonisüü uurimine algas Harju maakohtus 12. juunil, kui kohtualused kinnitasid, et neile esitatud süüdistus on arusaadav, kuid nad ei tunnista end süüdi. Vaid eksminister Villu Reiljan võttis süü omaks ning praeguseks on kohus tema ka kokkuleppemenetluses süüdi mõistnud.

Kohus on seni jõudnud kuulata prokuratuuri kutsutud tunnistajaid, teiste hulgas reklaamiärimees Paavo Pettaid, ehitusärimeest Tarvo Tederit, riigikogu liiget Siret Kotkat, Tallinna tegevlinnapead Taavi Aasa, endist ministrit Ain Seppikut, Tallinna linnasekretäri Toomas Seppa ning Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi. Ühtlasi on käinud tunnistajatena ütluseid andmas mitmed ärimees Alexander Kofkini alluvad, ärimees Hillar Tederi firmade töötajad, Tallinna linnavalitsuse praegused ning endised töötajad ja paljud teised.

Süüalustest on oma ütlused andnud Reiljan ja Tallinna endine linnaametnik Priit Kutser. Neist viimane lootis, et tema süüasi lõpetatakse oportuniteediga, kuid riigiprokuratuur polnud sellega päri.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles