KOHALIK VAADE. Mehhikos kuuluvad tänavad surnutele

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatute kurjategijate poolt tänavu novembris tapetud ohver Guerrero osariigis Chilpancingos.
Tundmatute kurjategijate poolt tänavu novembris tapetud ohver Guerrero osariigis Chilpancingos. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/SCNAPIX

Nn Mehhiko narkosõda seostatakse endise presidendi Felipe Calderóni kuueaastase ametiajaga, kuna tema otsustas saata sõjaväelased tänavatele patrullima, vallandades sellega verised lahingud julgeolekujõudude ja organiseeritud kuritegevuse vahel.

Kuid ajavahemikus 2012–2018 surnud inimeste arv ületab Calderóni ametiajal, nn terroriaastatel 2006–2012 elu kaotanud inimeste arvu.

Kummaline, et kõik see leiab aset omamoodi vaikuses riigis, kus järgmisel aastal toimuvad presidendivalimised. Riigis, kus ajalehtede esikülgedel ilmuvad iga päev artiklid, mis räägivad tapmistest ja massimõrvadest, kuid mitte kogu riiki puudutavast tõsisest poliitilisest probleemist, mille tõttu jookseb riik verest tühjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles