Apple võimaldab nüüd oma mobiilirakendusi eeltellida

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 8.
iPhone 8. Foto: Erik Prozes

iOS'i arendajad saavad nüüdsest panna oma toote App Store'i müügile 90 päeva enne selle välja laskmist. Kliendid saavad nii rakenduse eeltellida ja väljalaske korral laetakse see automaatselt kohe alla.

Eeltellimused võivad olla nii tasulised kui tasuta. Kui eeltellimisperioodi jooksul peaks toote hind muutuma, siis klient maksab odavama summa, olgu selleks siis algne hind või muudetud hind. Maksma ei pea niikaua kuni rakendus välja tuleb.

Uus süsteem on mõeldud eelkõige arendajatele, kes tahavad saada oma tootelele rohkem tähelepanu. Kui toode on eeltellimiseks saadaval, siis märkavad inimesed seda juba pikalt ette ja saavad sellega ka tutvuda.

Google on pakkunud sarnast, kuid mõnevõrra piiratumat teenust juba paar aastat. «Eelregistreerimine» võimaldab saada rakenduse väljatuleku korral teavituse, kuid ei paku võimalust maksta odavam hind ja laadida see automaatselt alla.

Tehnika maailmas on tekitanud paljudes inimestes hämmingut tõsiasi, et sellised teenused on alles nii algelised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles