Kaur Kender sai kohtus lüüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kender
Kaur Kender Foto: Tairo Lutter

Tallinna ringkonnakohus jättis rahuldamata kirjanik Kaur Kenderi ettevõtte Grupivara OÜ hagi meediakontserni Ekspressi Grupp ASi vastu.

Kender polnud rahul Ekspress Grupi aktsionäride üldkoosoleku poolt 2014. majandusaasta aruande ja kasumi jaotamise otsusega ja tahtis selle kehtetuks tunnistamist, ütles ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNS-ile.

OÜ Grupivara hagi tugines väidetel, et Delfi Eesti ja Delfi Läti firmaväärtused oleks tulnud majandusaasta aruandes alla hinnata ning sellisel juhul ei oleks jaotatavat kasumit tekkinud.

Juba halduskohus leidis, et OÜ Grupivara väited olid alusetud. Samuti asus kohus seisukohale, et OÜ-l Grupivara puudus hagi esitamiseks õigustatud huvi

Riigikohus jättis 30. augustil menetlusse võtmata OÜ Grupivara kassatsioonkaebuse seoses AS-i Ekspress Grupp aktsionäride üldkoosoleku otsustega kinnitada 2013. majandusaasta aruanne ja kasumi jaotamise ettepanek.

Sellega jõustus Harju maakohtu 14. novembri 2016 otsus, millega jäeti rahuldamata OÜ Grupivara hagi AS-i Ekspress Grupp aktsionäride 20. juuni 2014 üldkoosoleku otsuste tühisuse tuvastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles