Põhja-Korea saab Kimi sõnul maailma kõige võimsamaks tuumariigiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STR/AFP

Liider Kim Jong-un lubas Põhja-Koreast teha kõige võimsama tuumariigi maailmas, teatas kolmapäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

Kim kinnitas päaev varem töölistele kõneledes muu hulgas, et riik teeb võiduka arenguhüppe kõige võimsamaks tuuma- ja sõjajõuks maailmas.

USA välisminister Rex Tillerson teatas samal ajal , et Ühendriigid on valmis Põhja-Koreaga eeltingimusteta kõnelusteks.

"Me oleme valmis esimeseks kohtumiseks ilma eeltingimusteta," kinnitas Tillerson Washingtonis.

"Lihtsalt kohtume ja vestleme kasvõi ilmast, kui tahate," naljatas välisminister.

Vene kindralstaabi ülem ja asekaitseminister Valeri Gerassimov rõhutas esmaspäevasel kohtumisel Jaapani kaitseministri Itsunori Onoderaga, et Põhja-Korea tuumaprogrammiga seonduvat olukorda saab lahendada vaid poliitilis-diplomaatilisel viisil. Põhja - Korea tuumaküsimuse tõstatas Jaapani minister.

"Jaapani kõige tõsisem mure on Põhja- Korea. Põhja- Korea jätkab tuumaraketiprogrammiga, see on tõsine oht maailmakogukonnale," ütles Onodera, märkides, et sooviks arutada sellesuunalisi ühissamme.

Kindralstaabiülem meenutas omalt poolt Venemaa seisukohta ja märkis, et olukorra pingestamine selle küsimuse ümber ei aita lahendamisele kaasa.

"Arvame, et seda küsimust saab lahendada vaid poliitilis-diplomaatiliste vahenditega", rõhutas Gerassimov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles