Linnavalitsus tühistas Reidi tee ehitushanke (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel avaldati Kadriorus Reidi tee vastu meelt.
Sügisel avaldati Kadriorus Reidi tee vastu meelt. Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalamet kuulutas luhtunuks Reidi tee ehitaja leidmiseks välja kuulutatud riigihanke, sest kõigi pakkumuste maksumus oli oodatust tunduvalt kõrgem.

Linnapea Taavi Aasa sõnul kujunes hankega saadud hind ligi 11 miljonit eurot kallimaks, kui oli ehituse eeldatav maksumus.

«Tuleb uus hange, milles on tulevast Reidi teed ja Narva maantee liikluslahendust mõnevõrra muudetud. Need muutmised on meie läbirääkimiste tulemus linnaruumi aktivistidega,» ütles Aas.

«Mõlemas sõidusuunas vähendatakse Russalka ristmikul sõiduradade arvu ühe sõidurea võrra. Lisaks tähistatakse töömaapiires Pirita teele linnast väljuvale suunale ning Narva maanteele (Reidi tee ristmikust linna poole jäävale lõigule) linna sisenevale suunale ühele sõidurajale ühistranspordi sõidurada. See on nüüd selgelt projektile kantud, millises mahus me näeme tulevikus ainult ühistranspordiradasid,» rääkis Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et projekti juhtrühm koguneb reedel ja siis vaadatakse kõik muudatused veel kord üle. «Loodan, et juhtrühm kinnitab projekti uue lahenduse ja et selle põhjal tuleb uus Reidi tee hange,» lisas Aas.

Tema sõnul arutati kohtumisel aktivistidega ka muid asju peale sõiduradade arvu, kuid üks kohtumine seisab veel ees ja avalikkust teavitatakse asjast siis, kui kõik on aktivistidega läbi räägitud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles