Livikol valmisid Eesti sajandaks sünnipäevaks eritooted (1)

Liviko
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liviko

Vabariigi juubeli auks on valminud legendaarsete jookide, Viru Valge ja Vana Tallinna, eritooted. Eesti vanima kvaliteetalkoholi tootjana on Liviko näinud Eesti Vabariigi sündi ja olnud tunnistajaks tähtpäevadele, mida selle saja aasta jooksul on peetud.

Vaata siit, kuidas kasvõi tantsusammud või ilutrendid on saja aastaga muutunud.

Vana Tallinn 100 eritoote etiketil olev kirjakeel on inspireeritud 1920. aastatest ning tootja nimena on kasutusel Liviko eelkäija – Tallinna Likööri- ja Viinavabrik.

Eesti sajandaks sünnipäevaks loodud Viru Valge Rukkilille Peenviin on valmistatud kodumaisest teraviljast ning uudse maitsenüansi annab rukkilille destillaat, mis valmib aeganõudva aurudestilleerimise teel pot still vaskkatlas. Lillede õrnad õielehed töödeldakse spetsiaalses taimekorvis katla aurukambris. Tegu on erilise ja uudse meetodiga – harilikult valmivad aromaatpiiritused piirituse lahuses keetmise abil. Aurudestilleerimine toimub madalamal temperatuuril ja võimaldab taimedest eraldada ka kõige temperatuuritundlikumad aromaatsed ühendid. Sellise tehnoloogiaga viina tehakse Livikos esmakordselt.

Vana Tallinn 100

Foto: Liviko

Viru Valge Rukkilille Peenviin

Foto: Liviko

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles