Jaoskonna arvutid eesti keelele seadistanud USA politseinik kõrvaldati töölt (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Ameerika Ühendriikides kõrvaldati distsipliinirikkumiste tõttu töölt väikelinna Tisbury politseinik, kelle paturegistris oli muu hulgas jaoskonna arvutite seadistamine eesti keelele.

Jaoskonna töö oli pärast arvutite eesti keelele seadistamist tugevalt häiritud. Arvutisüsteemi inglise keelele tagasi seadistamine võttis palju aega, kuna jaoskonnas ei olnud ühtegi eesti keele oskajat.

Massachusettsi osariigis asuva Tisbury politseiniku Mark Santoni töölt kõrvaldamise põhjuste hulka kuuluvad muu hulgas ka oma kolleegide kohta kuulujuttude levitamine, kirjutab kohalik ajaleht Cape Cod Times.

Samuti tuvastas uurimine, et Santon ei täitnud tänavu 27. jaanuaril oma  ametiülesandeid piisava hoolega ning jättis kinnipeetu arestikambris järelevalveta. Trellide taha pandud mees üritas ennast riietega üles puua, mis tal siiski ei õnnestunud. Pärast vahejuhtumit üritas mees süüd enda pealt kõrvale veeretada ning valetas uurijatele selle õhtu kohta.

Tisbury linnanõukogu liige John Grande selgitas, et politseinik Santon on esialgu alates 8. detsembrist töölt kõrvaldatud, samal ajal säilitatakse korrakaitsjale tema palk. Tisbury linnanõukogu arutab Mark Santoni edasist saatust reedel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles