Ministeerium: riik ei kavatse koolides õpilaste mobiilikasutust piirata

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple’i puutetundliku ekraaniga mobiiltelefon
Apple’i puutetundliku ekraaniga mobiiltelefon Foto: AP / Scanpix

Haridus- ja teadusministeeriumil pole kavas Eesti koolides õpilaste mobiiltelefonide kasutamist keelustada, kuna seda ei peeta mõistlikuks.

Välismeedia teatel kavatseb Prantsuse valitsus 6-15-aastastel õpilastel keelata koolides mobiiltelefonide kasutamise. Lastel saab olema õigus telefonid kooli kaasa võtta, kuid seal viibides keelatakse neil telefonide kasutamine ning seda ka vahetundidel.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik ütles Postimehele, et Eestis on koole, kus mobiiltelefonid on kasutusel õppevahendina ja vastavad kokkulepped on koolis ka sõlmitud.

«Eestis võivad koolid ise otsustada, milliseid vahendeid õpilased koolis kaasas kannavad ja millised on vajalikud õppetööks ja millised mitte. Samamoodi on kokku lepitud, missugustel juhtudel õpilased ei kasuta koolis mobiiltelefone,» ütles Liblik.

«Riigi tasandil sellise keelu kehtestamist pole arutatud ja koolide autonoomsuse põhimõtet silmas pidades, poleks see ka mõistlik,“ lisas Liblik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles