SUUR INTERVJUU Kadri Simson: ma ei tajunud huvide konflikti (23)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson ütles, et ta ei näe huvide konflikti enda osalemises seakasvatajatele toetuse määramisel, sest kõik arutelu ajal laua taga olnud teadsid tema seotusest Eesti suurima seakasvataja HKScani toonase juhi Teet Soormiga.

Keskerakonda kuuluva Simsoni elukaaslase Teet Soormi isa osalusega seafarm Linnamäe Peekon oskas teha õigel ajal vajaliku avalduse, et saada osa koalitsiooniläbirääkimistel kokkulepitud toetusest seakasvatajatele. Simson osales neil läbirääkimistel, see on toonud kaasa kahtlustuse, et Linnamäe Peekon kasutas siseinfot. Simson aga ei arva, et oleks käitunud lubamatul viisil ning lubab poliitilise vastutuse võtta ja tagasi astuda vaid millegi sellise pärast, mida ta tegelikult ka teinud on.

- Vabaerakonna ja Reformierakonna liikmed peavad vajalikuks teie tagasiastumist ja esitatud on ka arupärimine selle kohta, kas Teet Soormiga seotud seafarm sai tänu siseinfole riigilt toetust. Te olete mitu korda kinnitanud, et ei pea vajalikuks tagasi astuda. Viimati ütlesite seda eileõhtuses (teisipäevases – toim) ERRi saates «Foorum». Ilmselt te pole ümber mõelnud?

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles