Vangid saavad pühade ajal süüa jõulutoite ja kuulata jumalasõna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu vangla.
Pildil Tartu vangla. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vanglad pakuvad jõululaupäeval kinnipeetavatee traditsioonilisi jõulutoite, ka leiavad jõulupühade ajal kinnimajades aset jumalateenistused.

Tänavu tuleb jõulud vastu võtta vanglas enam kui 2500 süüdimõistetud vangil ja vahistatul, ütles BNSile justiitsministeeriumi pressiesindaja. Jõululaupäeval pakutakse vangide toidu juures lisanditeks traditsioonilisi jõulutoite, nagu näiteks verivorste, hapukapsaid, piparkooke ja mandariine. Pressiesindaja lisas, et erinevates vanglates on menüü erinev.

Lisaks toimuvad jõulupühade ajal vanglates traditsiooniliselt jumalateenistused. Kristlikest konfessioonidest peavad jõulupühi vanglas erinevate protestantlike kirikute liikmed ja õigeusu kiriku liikmed. Esimestele toimuvad jõulujumalateenistused detsembris ja õigeusklikele jaanuaris. Teiste usundite pühi peetakse vanglates siis, kui kinnipeetavad seda soovivad.

Viru vanglas pannakse esmakordselt kooli, kabelisse, noorte sektsioonidesse, kokkusaamiste ootesaali ruumidesse üles päris kuused. Ehted valmistavad vangid ise ning kaunistavad ka kuused.

Tartu vanglas saab kuusk kindlasti olema kirikus.

Tallinna vangla alustas samuti sel nädalal jõulukuuskede paigutust vangla territooriumile. Kuused on paigutatud nii, et need oleksid näha nii töötajatele kui ka vangidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles