Europarlament ei toetanud fosfaatide keelamist kebabi lihas

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slices of meat carved from a rotisserie Doner spit wait to be used inside a Doner restaurant in Frankfurt, Germany, Thursday, Nov. 30, 2017.   The European Union
Slices of meat carved from a rotisserie Doner spit wait to be used inside a Doner restaurant in Frankfurt, Germany, Thursday, Nov. 30, 2017. The European Union Foto: MICHAEL PROBST/AP

Resolutsioon, millega sooviti blokeerida Euroopa Komisjoni ettepanek fosfaatide lubamiseks kebabi lihas, ei saavutanud Euroopa Parlamendis vastuvõtmiseks vajalikku absoluutset häälteenamust.

Euroopa Komisjon võib nüüd anda loa fosforhappe, fosfaatide, di-, tri- ja polüfosfaatide (E 338–452) kasutamiseks kebabi lihas, vahendab ERR Uudised.

Resolutsiooni ettepaneku esitas Euroopa Parlamendi rahvatervise ja toiduohutuskomisjon ning selle poolt hääletas 373 parlamendiliiget (vastu oli 272 ja 30 jäi erapooletuks). Vastuvõtmiseks oleks resolutsioon vajanud 376 poolthäält.

Euroopa Komisjoni 2017. aasta aruandes leitakse, et osa liikmesriike, ametkondi ja toiduettevõtteid tõlgendavad lihatoodete valmistamise ELi eeskirju erinevalt ja mõnikord ekslikult.

Euroopa Komisjoni sõnul on fosfaatide kasutamine vajalik, et tagada «vertikaalsetes liha varrastes» lihatükkide kokku liitmine ning ühtlane külmutamine ja küpsemine.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles