Ansip Pevkurist: kui sa oled valitud juhiks, siis juhi, mitte ära halise (31)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansipi arvates ei saanud Pevkur tööga hakkama.
Ansipi arvates ei saanud Pevkur tööga hakkama. Foto: STANISLAV MOSHKOV/

Euroopa Komisjoni volinik, endine Reformierakonna esimees ja ekspeaminister Andrus Ansip ütles Vikerraadio saatele «Uudis+» antud usutluses, et Reformierakonna praegune juht Hanno Pevkur pole oma tööga hakkama saanud.

«Ma usun, et kõik saavad aru. Valiti erakonna esimees suure häälteenamusega, aga erakonna esimees ei saanud juhtimisega hakkama. Praegu on ta loobumas erakonna esimehe positsioonist,» kirjeldas Ansip Reformierakonnas toimuvat. 

Ansip ei nõustu nendega, kes näevad erakonnas tugevaid eraldiseisvaid leere. «Pigem on inimesed nõutud, nad tahavad kellegi järgi sammuda, et oleks eestkõneleja. Aga paraku eestkõneleja otsib kedagi, kes on koguaeg mingites hädades süüdi,» nentis Ansip. 

«Elus on niimoodi, et kui sa oled valitud juhiks, siis juhi, mitte ära halise, et juhitavad on halvad. Aga paraku seda halinat oli liiga palju ja loomulikult kõik siis ümberkaudu väsisid. Nüüd tuleb erakonnale uus esimees valida,» ütles Ansip.

Ansip ütles et Reformierakonna pink on pikk, aga kui Kaja Kallas on ainus kandidaat, siis loomulikult ta toetab Kallast. Võimalike teiste juhikandidaatidena tõi Ansip välja Urmas Paeti, Jürgen Ligi, Arto Aasa ja Maris Lauri. 

Ansip kinnitas, et ta ei kavatse erakonna esimeheks kandideerida. Ta tõdes, et mida varem Reformierakonnas juhivahetus ära tehakse, seda parem. Samas ei kiida ta Pevkuri ideed teha erakorralised juhivalimised jaanuaris. 

Kommenteerides varasemat kriitikat Kaja Kallase suunal, märkis endine Reformierakonna esimees Andrus Ansip, et ega temagagi kõik 100 protsenti rahul olnud. «Ometi ei ole see saanud taktistuseks kasvõi sellele, et olla üheksa aastat peaminister. Selle poole tuleks püüelda, et kõik sind toetaksid ja mõistaksid, aga praktilises elus see tavaliselt võimalik ei ole,» sõnas Ansip. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles